سیستم‌عامل اوبونتو همان رقیب تازه نفسی است که سازندگانش قول داده اند، فراتر از تکنولوژی امروز بوده و همه را محسور خودش خواهد کرد.

 رئیس آندروید است! این جمله را هیچ کس نمی تواند نقض کند. چند سالی است که سیستم عامل ساده و زیبای شرکت گوگل با فاصله بسیار زیادی در صدر محبوب ترین ها قرار گرفته و حالا تمام شرکت های ساخت تلفن همراه، تبلت و دیگر دستگاه های دیجیتالی محصولات خود را با این سیستم عامل در اختیار مشتری قرار می دهند. اما شاید زمان فرمانروایی گوگل بر سیستم های دیجیتالی پایان یافته باشد. این روزها رقیب جدیدی برای آندروید پیدا شده که حرف های جالبی برای گفتن دارد!

سیستم‌عامل اوبونتو همان رقیب تازه نفسی است که سازندگانش قول داده اند، فراتر از تکنولوژی امروز بوده و همه را محسور خودش خواهد کرد.  اولین دستگاه‌های هوشمند مبتنی بر سیستم‌عامل اوبونتو بصورت جهانی از طریق فروشگاه‌های آنلاین Ubuntu.com و وب‌سایت دو تولیدکننده bq و Meizu در دسترس خواهند بود اما در زمینه صدور این دستگاه‌ها انتظار می‌رود در مرحله اول تنها بازارهای از پیش‌ تعیین شده‌ای هدف قرار گیرند. هنوز صحبتی در خصوص مشخصات این دستگاه‌ها به میان نیامده است اما گفته می‌شود که با« آخرین سخت‌افزارهای روز» در گوشی‌های هوشمند مبتنی بر سیستم‌عامل آزاد اوبونتو مواجه خواهیم بود. با این وجود شایعاتی در این خصوص وجود دارد که گوشی هوشمند مورد انتظار از Meizu نسخه مشابهی از آخرین محصول مبتنی بر اندروید این کمپانی خواهد بود که از یک صفحه‌نمایش 5.1 اینچی با پردازنده هشت هسته‌ای مبتنی بر ARM Cortex-A15 با همراهی 3 هسته پردازش گرافیکی و دو گیگابایت رم است. اطلاعات به‌خصوصی نیز درباره دستگاه تولیدی توسط bq در دست نیست اما انتظار می‌رود این گوشی از تکنولوژی دو سیم‌کارت بهره برده و مبتنی بر یکی از دستگاه‌های اندرویدی این شرکت باشد که برای اجرای اوبونتو تغییر یافته است.

اوبونتو در حال حاضر بدلیل محبوبیت جالب توجه سیستم‌عامل دسکتاپ خود که به سفارش دولت چین یک نسخه اختصاصی آن (اوبونتو کیلین) در اختیار شهروندان و سازمان‌های چینی قرار گرفته است از خوشنامی مناسبی در بازار این کشور برخوردار است که می‌تواند زمینه‌ساز محبوبیت پلتفرم موبایل این کمپانی نیز باشد. همچنین یکی بزرگترین اپراتور موبایل چین یعنی China Unicom حامی و عضو گروه مشاوران اوبونتو تاچ است بنابراین جای تعجبی باقی نمی‌ماند اگر بازار چین یکی از بازارهای اصلی مورد هدف کنونیکال در مرحله اول عرضه دستگاه‌هایش باشد.

همچنین صحبتی در خصوص قیمت‌گذاری این دستگاه‌ها نیز به میان نیامده و برای دست یافتن به اطلاعات بیشتر بایدهمچنان منتظر بمانیم.می‌توان امیدوار بود که با آغاز کار کنگره جهانی موبایل شاهد اطلاعات بیشتری در این خصوص از سوی کمپانی توسعه‌دهنده اوبونتو یا شرکای تجاری آن باشیم.

شرکت ها و اپراتورهای مخابراتی از جمله ورایزون، T Mobile، وودافون، three group، داتچ تله‌کام هلند، پرتغال تله کام و Telstra نیز پشتیبانی خود را از سیستم‌عامل اوبونتو برای گوشی‌های هوشمند اعلام کرده اند اما هنوز مشخص نیست که این حامیان، چه زمانی به صورت مستقیم نسبت به ارائه گوشی‌های هوشمند اوبونتو اقدام خواهند کرد. مدیر بخش بازاریابی و فروش شرکت Meizu می‌گوید: کاربری زیبا همراه با محیط چشم نواز اوبونتو، با تلاش ما برای ارائه یک تجربه کاربری ساده و خلاقانه در یک راستا قرار دارد. این همکاری، برای ما فرصتی را ایجاد خواهد نمود که با استفاده از آن بتوانیم یک دستگاه به‌واقع متفاوت و اغواکننده را که حامی استراتژی ما در خصوص ارائه دستگاه‌های‌مان به چین و نیز در سطح بین‌المللی باشد تولید نماییم.

معرفی تایزن؛ سیستم عامل جدید گوشی ها

 
سامسونگ با توسعه سیستم عاملی جدید با نام تایزن برای گجت های الکترونیکی خودش سعی دارد اندروید و گوگل را از گردونه فروش خود خارج کند.
 

بازار خبر: در سال جاری طبق گزارشات سامسونگ قرار است 2 گوشی تلفن هوشمند و یک ساعت هوشمند جدید را معرفی کند که از سیستم عامل اندروید گوگل استفاده نمی کنند. در عوض سیستم عاملی به نام تایزن دارند. نقش مکان از اندروید برای سامسونگ و بازار تلفن همراهش تغییر بسیار بزرگی است.

اما تایزن چیست؟ و آیا اصلا این سیستم عامل کاربردی است و قابلیت رقابت با دیگر سیستم ها را دارد؟

تایزن یک سیستم عامل جدید است

تایزن یک سیستم عامل قفل باز بر پایه لینوکس است (مانند اندروید) که قرار است برای اولین بار در گجت های هوشمند سامسونگ استفاده شود.

کار توسعه و طراحی آن از سال 2012 آغاز شده و امسال قرار است به همراه گجت های جدید عرضه شود.

عملکردش مانند اندروید است

تایزن سیستم عاملی نیست که بخواهد انقلاب جدیدی در بازار گوشی های همراه ایجاد کند. بلکه درست مانند اندروید و پروژه قفل باز آن از دل لینوکس قدیمی بیرون آمده است. از لحاظ ظاهر و رابط کاربری بسیار به سیستم عامل هایی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد شباهت دارد. به خصوص اگر از گوشی های سامسونگ و رابط کاربری تاچ ویز استفاده ک رده باشید شباهت بیشتری را شاهد خواهید بود. یکی از نکات مثبت سیستم عامل تایزن طبق ادعای طراحان مصرف بهینه تر باتری است.

درست مانند اندروید و دیگر سیستم عامل های گوشی موجود عملکرد اصلی تایزن را اپلیکیشن ها تشکیل می دهند. اما تفاوت اصلی اینجا است که اپلیکیشن های تایزن عمدتا بر پایه HTML5 قرار دارند.

برخی برنامه ها به صورت پیش فرض بر روی تایزن قرار دارند اما اکثر برنامه های موجود بر پایه وب هستند.

این بدین معنی است که طراحی و نوشتن اپلیکیشن برای تایزن بسیار راحت بوده و از روش های مختلف امکان پذیر است. اما مشکل اینجا است که برنامه هایی که بر پایه HTML5 هستند چندار پایدار و قوی نیستند .
ایده تایزن توسط سامسونگ و الینتل پرورانده شده است...

دلیل اینکه تایزن شباهت زیادی به اندروید دارد این است که قصد دارد کاربران اندروید را به خود جذب کند. 2 پشتیبانی اصلی تایزن سامسونگ (که فروش بالایی از موبایل های اندرویدی دارد) و ؟ (که قطعات سخت افزاری خوبی را برای ابزارهای غیر اندرویدی تولید می کند) هستند.

در واقع تایزن راهکاری برای سامسونگ جهت کنار زدن گوگل و چرخه سیستم عامل و درآمدزایی تلفن های همراه و گجت های الکترونیکی خود است.

تایزن بر روی تمام ابزارها کار خواهد کرد

تایزن هم اکنون سیستم عامل ساعت هوشمند Gear2 سامسونگ و برخی از دوربین های دیجیتال این شرکت  است. طبق ادعای سامسونگ؟ ،‌ تایزن بر روی تمام وسایل و گجت های الکترونیکی قابل استفاده است.




مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا